Waarom kiezen voor een Online Makelaar? 5 Belangrijke Voordelen op een Rij.

Als je je huis wil verkopen, sta je voor een belangrijke keuze: ga je voor een traditionele makelaar of kies je voor een online makelaar? In dit blog bespreken we de voordelen van een online makelaar ten opzichte van een traditionele makelaar of helemaal geen makelaar. 

Wat is een online makelaar?

Een online makelaar, ook wel internetmakelaar genoemd, biedt dezelfde diensten aan als een traditionele makelaar, maar doet dat via het internet. Ze hebben geen vestiging in de buurt, maar bieden hun diensten online aan. Het belangrijkste verschil is dat je de bezichtigingen zelf begeleidt. Verder werkt een online makelaar vrijwel hetzelfde als een traditionele makelaar.

Voordelen van het kiezen voor een online makelaar

1. Veel lagere kosten vergeleken met traditionele makelaars:

Omdat je zelf de bezichtigingen begeleidt bespaar je de makelaar enorm veel tijd, waardoor de courtage vele malen lager is dan die van een traditionele makelaar. De traditionele makelaar rekent meestal een percentage van de verkoopprijs. Bij een online makelaar betaal je een vast bedrag. Het verschil in kosten loopt in de duizenden euro’s. Geld dat je tijdens een verhuizing goed kunt gebruiken voor andere zaken!

2. Flexibiliteit en controle tijdens de bezichtigingen:

Doordat je zelf de bezichtigingen begeleidt, kun je zelf bepalen wanneer je dat doet. Jij maakt namelijk zelf de afspraken, dus je kunt dat ook ’s avonds en in het weekend doen. Meestal komt dat de koper ook beter uit! Sommige mensen vinden het daarnaast prettig dat ze zien wie hun huis bezichtigd en ook wie er eventueel een bod uit brengt. Door zelf de bezichtigingen te begeleiden krijg je dus meer flexibiliteit en controle over het proces.

3. Jij kan het meest vertellen over jouw huis:

Doordat je zelf ook ooit verliefd bent geworden op jouw huis en er jaren hebt gewoond, weet jij precies wat er zo fijn is om daar te wonen. Jij kan dat als geen ander duidelijk maken aan een potentiële koper. Daarnaast weet je veel meer over de buurt, scholen, openbaar vervoer, winkels, buren, uitvalswegen etc. Jouw kennis en jouw enthousiasme zorgen ervoor dat kopers jouw huis extra aantrekkelijk vinden. En dat zou je best eens kunnen merken aan de biedingen!

4. Toegang tot essentiele diensten zoals Funda:

Jouw huis zonder makelaar verkopen is mogelijk, alleen kun je jouw huis niet zelf op Funda plaatsen. Dat is jammer, omdat 99% van de woningzoekers daar hun nieuwe huis zoekt. Met alleen Marktplaats of Social Media bereik je maar een zeer beperkt gedeelte van jouw potentiele kopers. Als je dus de beste prijs voor jouw huis wil krijgen, is het verstandig om er voor te zorgen dat je huis op Funda terecht komt. Een online makelaar regelt dat voor jou, zonder dat je meteen de hoofdprijs hoeft te betalen .

5. Professionele ondersteuning:

Een huis verkopen is niet niks. Het is een groot bezit en de verkoop ervan gaat gepaard met een officiële koopakte en enig begrip van vastgoedrecht over de bestaande situatie. Als je geen makelaar hebt, dan sta je hier alleen voor en dat kan onzeker maken of stress geven. Je wil niet dat er fouten worden gemaakt of dat iemand met je op de loop gaat omdat je het niet goed snapt. Het is fijn als je kan terugvallen op een professional die de ingewikkelde zaken voor je regelt, je adviseert en bij wie je met al je vragen terecht kunt. Bij een online makelaar die is aangesloten bij de NVM ben je daarvan verzekerd.

Conclusie

Het kiezen van een online makelaar biedt vele voordelen. Ten opzichte van een traditionele makelaar bespaar je duizenden euro’s aan courtage, heb je meer controle en flexibiliteit bij de bezichtigingen en kunnen kopers vollediger worden geïnformeerd. Ten opzichte van ‘verkopen zonder makelaar’, kun je met een online makelaar toch jouw huis op Funda krijgen en word je ondersteund bij de ingewikkelde zaken en juridische afhandeling. Het beste van twee werelden! 

Wil je meer weten over de dienstverlening van een online makelaar of wat een online makelaar voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op de website van Zelfverkopen.nl of vraag een informatiegesprek aan. Al jouw vragen worden beantwoord! 

https://www.zelfverkopen.nl
Previous Article

De sleutel tot financieel inzicht

Next Article

Het verschil tussen chiropractie en fysiotherapie?

You might be interested in …