Wat zijn de voordelen van sluitzegels?

Sluitzegels zijn kleine, ronde stickertjes waarmee je een envelop dichtplakt. Dit biedt – ten opzichte van een envelop dichtvouwen of dichtlikken – diverse voordelen. In dit blog vind je alle voordelen op een rijtje.

Hygiënisch

Veel mensen kiezen ervoor om een envelop dicht te likken. Dit is echter niet zo hygiënisch. Daarnaast smaken de gomranden van de enveloppen niet heel erg lekker. Als je meerdere enveloppen dicht moet maken blijf je al gauw met een vervelende smaak in je mond achter. Door voor een sluitzegel te kiezen omzeil je het dichtlikken van enveloppen. Je hoeft de sticker namelijk enkel op de envelop te plakken. Dit is wel zo fris en eenvoudig!

Geen snijwondjes meer

Als je geen zin hebt om de enveloppen dicht te likken, dan kun je ze ook dichtvouwen. Zowel tijdens het vouwen als het openmaken van de post loop je echter een vrij grote kans op snijwondjes. Met name als je in een hoog tempo enveloppen open of dicht wilt maken is het risico groot. Deze zogenaamde paper cuts zijn klein, maar wel behoorlijk pijnlijk. Zeker als je je precies tussen je vingers snijdt! Met een sluitzegel voorkom je dit vervelende probleem.

Veiliger

Een envelop dichtvouwen heeft nog een groot nadeel: de post kan er op deze manier namelijk relatief eenvoudig uitvallen. Ook kan de inhoud er makkelijk door iemand anders dan de geadresseerde uitgehaald worden. Door voor een sluitzegel te kiezen weet je zeker dat de post veilig en heelhuids op de plaats van bestemming aankomt. Mocht iemand de envelop toch openmaken, dan is dit zichtbaar. Sluitzegels hechten namelijk goed en kunnen zeker niet zomaar opengescheurd of verwijderd worden.

Netjes en stijlvol

Tot slot zijn sluitzegels netjes en stijlvol. Je geeft je post een professionele touch door deze te sluiten met een sluitzegel. Kies voor sluitzegels op een rol als je ze voor zakelijke doeleinden wilt gebruiken of als je een groot aantal kaarten gaat versturen (zoals uitnodigingen voor een feest of geboortekaartjes). In combinatie met een dispenser zul je merken dat het resultaat niet alleen mooi en verzorgd is, maar dat je ook een stuk sneller klaarbent. Je voorkomt bovendien alle bovengenoemde ongemakken zoals een nare smaak in je mond en snijwondjes tussen de vingers!

Goed om te weten: er zijn verschillende soorten en formaten sluitzegels te koop. Zoek een sluitzegel die past bij het formaat envelop én je wensen. Een sluitzegel met perforatie is net iets makkelijker te openen dan een zegel zonder perforatie. Zo scheur je de zegel met perforatie simpelweg door.

Previous Article

Waarop letten bij het huren van een hoogwerker

Next Article

Hoe een goedkope zorgverzekering het leven betaalbaar houdt voor studenten

You might be interested in …