De Start-up Scene in Heerlen

Limburg mag dan wel geen Amsterdam of Eindhoven zijn, maar de start-up scene in deze provincie begint toch ook steeds meer te groeien. Er zijn diverse organisaties in Limburg die ondernemerschap willen ondersteunen en faciliteren, zoals de Limburgse Ontwikkelingsmaatschappij (LIOF) en Brightlands. Ook in steden als Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen zijn er veelbelovende start-ups te vinden. Maar laten we ons richten op de limburgse start-up scene in Heerlen, de derde stad van de provincie. Deze stad is bezig met een transformatie van oud mijnbouw-gebied naar een innovatieve hub. Een perfecte plek dus voor start-ups die iets nieuws willen uitproberen.

Brightlands Smart Services Campus

Een van de belangrijke initiatieven in Heerlen is de Brightlands Smart Services Campus. Hier worden bedrijven samengebracht die zich bezighouden met data-analyse, kunstmatige intelligentie, blockchain-technologie en andere slimme services. Dit is een broedplaats voor innovaties en technologische ontwikkelingen.

Medische sector

Daarnaast zijn er in Heerlen ook diverse start-ups die zich richten op de medische sector. Zo is er onder andere Aplex Vaktechniek, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van medische apparatuur en het bieden van technische trainingen en ondersteuning. Ook is er AllVision, dat slimme software maakt voor de oncologie-sector.

Extra voorbeelden van organisaties

Ten slotte is er ook veel vraag naar talentvolle mensen in de Heerlense start-up scene. Zo zijn er op dit moment veel interessante vacatures te vinden bij diverse start-ups in deze stad. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Brightlands Smart Services Campus zoekt een projectleider die verantwoordelijk is voor het opzetten en uitvoeren van projecten op het gebied van data-science en AI.

  • Aplex Vaktechniek is op zoek naar een full-stack software-ontwikkelaar die kan helpen bij het ontwikkelen van software voor medische apparatuur.

  • AllVision zoekt een AI-algoritmeontwikkelaar die zich zal richten op het ontwikkelen van softwareoplossingen voor oncologie-patiënten.

Kortom, de limburgse start-up scene begint langzaam maar zeker te bloeien, met Heerlen als een interessante stad waar innovatieve bedrijven en talentvolle mensen bijeenkomen. Of je nu een start-up hebt of op zoek bent naar een interessante baan in deze sector, het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in deze stad en zijn groeiende start-up scene. Bekijk hier de nieuwste vacatures in Heerlen!

Previous Article

Het belang van speeltuinen voor de ontwikkeling van kinderen

Next Article

Jouw Partner voor Slimme Opslag

You might be interested in …