Sport en voeding zorgen voor betere prestaties en een gezondere leefstijl

We streven steeds meer naar een gezondere levensstijl. Er zijn veel artikelen te vinden met claims over gezonde voeding, sport en wondermiddeltjes. Allemaal erg geloofwaardig, maar hoe weet je nu zeker dat je een betrouwbare bron te pakken hebt? Een opleiding sport en voeding kan je hierbij helpen.

Wordt zelf de expert op het gebied van sport en voeding en help anderen met een gericht voedingsplan. Op basis van wetenschappelijke onderzoeken leer je in de opleiding sport en voeding bij Sport en People onder andere over voedingsstoffen, vitamines, etiketten en gewichtsmanagement.

Als het gaat over sport en voeding is er nog veel winst te behalen. Je eetpatroon kan veel invloed hebben op je sportprestaties. Iedere specifieke sport heeft specifieke dieetwensen. Duursporten vragen andere voedingsstoffen dan bijvoorbeeld krachtsporten. In de opleiding van Sport en People leer je hoe je voeding gebruikt in combinatie met je sport. De richtlijnen van het Voedingscentrum, de Schijf van Vijf, zijn hier misschien wel de belangrijkste factor in. Dit is de basis van ieder voedingsschema, maar je leert in de opleiding sport en voeding waar je nog meer winst kunt behalen.

Verschillende sport- en voedingswensen

Mensen zijn heel divers en iedereen heeft zijn of haar eigen wensen als het gaat om sport en voeding. De ene wil vooral afvallen, een ander wil werken aan zijn sportieve prestaties. Met de opleiding ontvang jij alle handvatten om een gericht voedingsplan op te stellen voor verschillende doelgroepen.

Het is belangrijk om te beseffen dat sport en voeding met elkaar samenhangt. Iemand die meer gaat bewegen om de conditie te verbeteren, spierkracht wil opbouwen of gewicht wil verliezen, zal ook iets moeten veranderen in zijn eetpatroon. Met name gezond eten en drinken gaat bijdragen aan die doelen. Maar een op maat gemaakt voedingsschema brengt je nog sneller bij je doelen.

Etiketten claims

De opleiding geeft je niet alleen handvatten voor het maken van voedingsschema’s. Je leert ook etiketten te lezen en te begrijpen. Veel fabrikanten proberen hun producten aantrekkelijker te maken met claims zoals geen toegevoegde suikers, light producten of 100% puur sap. Vaak is er niets aan gelogen, maar in die claims worden wel andere essentiële zaken verzwegen. Door etiketten te leren lezen, snap je beter wat er in bepaalde producten zit en kun je in de winkel een nog bewustere keuze maken. En dit anderen ook leren.

De opleiding sport en voeding van Sport en People leert je al het bovenstaande en is een mooie toevoeging voor bijvoorbeeld sporttrainers en sportcoaches en voor iedereen met de ambitie meer te doen met sport en voeding.

Previous Article

Hoe kunnen IT bedrijven circulair ondernemen?

Next Article

Vuurwerk Kopen in Hillergersberg